Meja - Förening för kvinnohistoria och genusforskning

Kommande program Meja

Var? Studieförbundet Vuxenskolans lokal, Litsvägen 22, Östersund

När? Måndagar kl 19.00

För vem? Alla intresserade är välkomna att delta på Mejas möten.

Kostnad? 30 kr för medlem, 50 kr för icke medlem och då ingår fika. Kontanter gäller.

Måndag 29 januari: Karin Örnfjäll ”a momma”

Karin har varit verksamhetsledare på Studieförbundet Vuxenskolan i många år. Tidigare var hon chef på Hushållningssällskapet och före det verksam på Torsta i Ås. Kom och lyssna när hon berättar om sin mormor Emma (1897-1987).

Måndag 26 februari: Årsmöte

Efter årsmötet berättar Åsa Blomqvist och Anna Salomonsson om en intressant resa.

Måndag 26 mars: Sofia Pettersson om Nationalmuseum Jamtli

Konstpedagogen Sofia Petterssson kommer och berättar om Nationalmuseum Jamtli som invigs den 17 juni 2018.

Måndag 23 april: Kvinnoporträtt

Vi bekantar oss med några kvinnoporträtt som lämnats in och planerar för den kommande Kvinnodatabasen.

Måndag 28 maj: Besök hos Anna Erlandsson på Rödön

Anna Erlandsson är konstnär med spännande verk på sin meritlista. Två av hennes nyskapade verk, med mycket allvarliga budskap, visades på ”Kvinnodagen” den 4 mars. Vad kan inte en strumpbyxa inspirera till?

Känner du till ett spännande kvinnoöde som du vill dela med dig av? Eller känner du en intressant person som vill komma och hålla i ett medlemsmöte? Tveka inte att höra av dig med dina tips och idéer till Meja! Kontaktuppgifter hittar du under Kontakter.