Meja - Förening för kvinnohistoria och genusforskning

Kvinnokarta - guide bland kvinnliga avtryck i Östersund

Nu är den klar! Har du gått på vandring med kartan?

I Mejas Kvinnokarta finns 35 stycken platser i Östersund med spännande kvinnoöden och konstverk. Vet du var mamsell Floor bodde? Vilka berömda jämtländska kvinnor har fått en stjärna på torget vid Biblioteksgatan-Prästgatan? Vem var Lisa i Borgen? Det och mycket mer får du veta tack vare Kvinnokarta - guide bland kvinnliga avtryck i Östersund!

Gå på vandring med Kvinnokartan!

För att ta del av den:

1. Du kan använda nedanstående länk på din läsplatta eller mobil, gå runt

i Östersund efter kartan och läsa om personerna direkt på läsplattan eller i mobilen.

Länk till kvinnokartan.

2. Du kan hämta hem Kvinnokartan som pdf-fil, spara den på din dator och skriva ut den på din skrivare. Ta sedan med kartan på din utflykt i kvinnornas Östersund.

Tryck här för att hämta kvinnokartan till din dator.

Kvinnokartan hyllas

Meja har tagit emot Margareta och Robert Berghagens stipendium för arbetet med Kvinnokartan. Stipendiet delades ut på Föreningen Gamla Östersunds årsmöte den 22 mars 2018.