Kommande program Meja

 

Var? Studieförbundet Vuxenskolan, Jägargården, Armégränd 6, Östersund (ett rött hus längst upp på I5-området mot Litsvägen) om ej annat anges.

När? Kl 19.00, sista måndagen i månaden. Se datum nedan.

För vem? Alla som är intresserade är välkomna att delta på Mejas möten.


Mejas medlemsmöten våren 2023:


30 januari: Vi går igenom databasen Jämtlandskvinnor och tittar på de kvinnor som senast har blivit inskrivna. Nu är det 170 kvinnors berättelser som finns att läsa. 

Vilka kvinnor tänker du borde bli inskrivna? Vi gör en förteckning och planlägger skrivandet framöver –vad tror ni om det?  


27 februari: Årsmöte


27 mars: Inger Broman berättarom sitt senaste skrivprojekt,om sin släkts historia, forskandet efter anorna och att skriva en bok. 


24 april: Den kvällen ges en föreställning på Storsjöteatern som flera av oss vill se, "Som ett jävla solsken", en musikalisk teaterföreställning om Ester Blenda Nordström. Det är en fri dramatisering efter Fatima Bremmers prisbelönade biografi. Vi är många som har läst den boken och detta kommer säkerligen att bli en intressant kväll. Efter föreställningen kommer vi att träffas och diskutera våra upplevelser om föreställningen.


29 maj: Siv Fladvad kommer och berättar om sina skrivprojekt utifrån intervjuer med personer på äldreboenden i Härjedalen. Den första boken ”Minnenas väg” utkom förra året. Tidigare medlemsmöten

https://mejaforening.se/tidigare-medlemsm-ten.htmlKänner du till ett spännande kvinnoöde som du vill dela med dig av? Eller känner du en intressant person som vill komma och hålla i ett medlemsmöte? Tveka inte att höra av dig med dina tips och idéer till Meja! Kontaktuppgifter hittar du under Kontakter.